top of page

03

Over ons

Geschiedenis van Viva Vittoria 

De naam Viva Vittoria is niet zomaar gekozen. Vittoria betekent ''overwinning'' in het Italiaans. Vittoria is bovendien de naam van onze moeder, zij was half-Italiaans en ze had ook borstkanker. Met de Stichting Viva Vittoria brengen we een ode aan haar!

In 2016 werd bij mij borstkanker ontdekt. Een heftige periode volgde en ik werd geopereerd en bestraald. Via het werk van mijn man kwam ik in het bezit van een heartpillow en sindsdien ben ik een groot fan van dit kleine kussentje. Omdat ik andere patiënten ook zo’n kussentje gun, heb ik vervolgens een project opgezet in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch. Daarbij heb ik het eerste jaar steun gekregen van de Stichting Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Samen met mijn zus verzamel ik de stoffen en de vullingen voor de kussentjes en we maken deze ook zelf. In het eerste jaar hebben we er zo’n 350 gemaakt voor het ziekenhuis en de reacties zijn hartverwarmend.

 

Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Ik verzorg secretariële werkzaamheden en ik houd van dansen, lezen en koken. Daarnaast ben ik dol op alles wat Italiaans klinkt, ruikt en smaakt.

Ik ben de zus van Petra en samen maken wij de heartpillows. Deze dankbare taak combineer ik met mijn gezin en een baan bij een letselschade expertisenbedrijf. De week is snel gevuld.

 

We hopen zoveel mogelijk mensen te bereiken die baat kunnen hebben bij een heartpillow. Want buiten het feit dat ze troost bieden, hebben ze ook een praktische functie. Inmiddels hebben we verschillende modellen, dus voor iedereen zoveel mogelijk de juiste steun.

bottom of page